Ofertă aparate dentare

Aparat metalic -   1.000 Ron/arcadă 
 
750 Ron/arcadă  pentru elevi și studenți 

Aparat safir -  2.000 Ron/arcadă

1.000 Ron/arcadă pentru elevi și studenți 
 

                Aparat ceramic - 1.500  Ron/arcadă 


 Before &After cu aparat dentar

Descoperă galeria zâmbetelor cu aparat dentar

Descoperă tratamentul ortodontic

Din ce este format aparatul dentar?

Aparatul dentar fix este alcătuit din arc, brakeți, module și 2 tubușoare. Brakeții se atașează pe dinți cu ajutorul unui adeziv special, pot fi metalici, ceramici sau din safir și prezintă un slot ( lăcaș ) destinat arcului.
Modulele pot fi transparente sau colorate, înconjoară braketul și mențin arcul în slot. Cele 2 tubușoare sunt metalice pentru orice tip de aparat fix (metalic, ceramic sau safir) și sunt așezate pe molari. 

Cum funcționează aparatul dentar?

Aparatul dentar fix, prin componentele sale, (brakeți, module, arc și tubușoare) exercită presiuni și favorizează astfel înclinația dorită, deplasarea și alinierea treptată a dinților.

Module colorate
Module colorate

Cât durează tratamentul ortodontic?

Fiecare pacient este diferit, de aceea nu putem aproxima cu exactitate. Durata medie a tratamentului ortodontic este de 2 ani și depinde de mai mulți factori : severitatea malocluziei, prezența regulată la controlul lunar, vârstă, tipul de aparat dentar ales.

Aparat mobil pentru copii
Aparat mobil pentru copii

Aparat dentar fix sau mobil? Ce să aleg?

Aparatele mobile sunt destinate copiilor până în jurul vârstei de 12 ani și au rolul de a ghida erupția dinților, creșterea și dezvoltarea oaselor maxilare. Folosim aparatele fixe în special la adulți și la copiii care prezintă toți dinții permanenți erupți.

Aparat metalic, ceramic sau din safir? Care este cel mai bun?

Fiecare aparat dentar fix ( metalic,ceramic sau din safir) are avantajele lui, de aceea te încurajăm să vii la consultație să îți spunem mai multe despre fiecare și să stabilim împreună ce tip de aparat ți se potrivește.

Aparat dentar clear alingner
Aparat dentar clear alingner

Aparat dentar transparent?

Da, există un aparat dentar care nu implică arcuri, module,tubușoare sau brakeți însă există doar anumite cazuri clinice care pot fi rezolvate cu acest tip de aparat. Când ne vedem la consultație, întreabă-ne dacă aparatul dentar transparent clear alligner este pentru tine.

Care este costul aparatului dentar?

Ideal ar fi să alegi aparatul dentar care corespunde cel mai bine cerințelor tale estetice și stilului tău de viață (alimentație, frecvența periajului dentar). Dacă îți dorești ca experiența cu aparatul dentar să rămână un secret între tine și medicul tău ortodont :) îți recomandăm să alegi un aparat estetic (ceramic, safir).

Eu pot să-mi pun aparat dentar? Ce trebuie să fac pentru asta?

Este important pentru noi să știm care sunt așteptările tale legate de aparatul dentar, de aceea te așteptăm la consultație să stabilim impreună obiectivele tratamentului ortodontic.
Înainte de aplicarea aparatului dentar trebuie să efectuăm o igienizare profesională (detartraj, periaj profesional, air flow),tot atunci îți vom spune dacă trebuie să tratăm anumiți dinți.
Vom avea nevoie de o amprentă, clasică sau digitală (vom obține cu ajutorul ei un model de studiu care reproduce forma dinților tăi)și de un set ortodontic, acestea fiind necesare la elaborarea planului de tratament. 

 Când sunt necesare extracțiile?
  Exista situații în care medicul ortodont poate sa recomande extracția anumitor dinți,aceasta fiind necesară pentru a favoriza alinierea arcadelor dentare.Cel mai frecvent se recomandă extracția molarilor de minte(se previne recidiva tratamentului ortodontic),a premolarilor(se crează spațiu) sau a dinților temporari(se favorizează erupția dinților permanenți).
Teleradiografie de profil
Teleradiografie de profil

Ce reprezintă setul ortodontic și de ce avem nevoie de el?

Orice tratament ortodontic începe cu niște investigații amănunțite, acestea fiind necesare pentru a obține rezultatul dorit. Setul ortodontic cuprinde o teleradiografie de profil, niște poze care reflectă situația inițială a dinților tăi și o ortopantomogramă (oferă o imagine de ansamblu a dinților).

Ortopantomogramă
Ortopantomogramă

Am programat o consultație, ce trebuie să fac mai departe? Timpul este important pentru noi, de aceea ne dorim ca pacienții noștri să fie motivați și serioși. Dacă ai programat o consultație, te rugăm să faci tot posibilul să ajungi. Dacă a intervenit ceva și nu mai poți veni, anunță-ne din timp să putem programa pe altcineva, altfel nu vei beneficia de o reprogramare.    

Ce am voie să mănânc cu aparatul dentar?

 Trebuie să eviți alimentele dure, crocante și lipicioase( nuci ,alune, chipsuri, floricele, caramele, pâine prăjită,gumă de mestecat) deoarece pot desprinde brakeții și împiedică igienizarea corectă. Nu ai voie să muști din fructe - trebuie tăiate în bucățele mici și mestecate cu ajutorul dinților posteriori.

Aparatul dentar implică durere?

Nu, aparatul dentar nu ar trebui să cauzeze durere. O să simți doar o ușoară presiune la nivelul dinților tăi la masticație. Pot să apară afte sau ulcerații în interiorul obrajilor, buzelor și gingiilor.

De ce să-mi pun aparat dentar? Dacă te regăsești în una din situațiile de mai jos atunci aparatul dentar este alegerea potrivită pentru tine :

  • sănătatea dinților tăi este importantă pentru tine
  • îți dorești să zâmbești fără complexe
  • dinții tăi sunt înghesuiți sau spațiați
  • visezi la dinți perfect aliniați
  • înțelegi importanța unei mușcături corecte
  • vrei un boost de încredere,ai nevoie de o schimbare în viața ta și te-ai gândit să începi cu zâmbetul tău

Ce alte aparate dentare folosim?

Aparat miofuncțional pentru copii

1.000 Ron

Aparat mobil pentru copii

1.000 Ron/arcadă

 Disjunctor pentru copii

1.200 Ron

Disjunctor pentru adulți

3.500 Ron

Aparat Invisalign Lite

7.500 Ron/arcadă

Aparat incognito


9.500 Ron/arcadă